I Østrup Turridning har vi igennem mange år haft mulighed for blandt mere en 80 heste at udvælge de 12-15 særligt gode heste, som vi har haft igang i turridningen i de sidste par år. Hestene er alle veltrænede, opmærksomme, har  let til  tølt, og vilje til at gå frem.

Vi vil her beskrive vores heste, så du som rytter kan forberede dig på, hvad du kan glæde dig til på en tur hos os. Herunder er der hovedsageligt billeder fra foråret 2013 af de heste vi har igang på  rideturene. Tryk på billederne for at se og læse mere om hestene.

Lækur

Asdur

Brella
GlanniJøkullisold
KyndillLogiRefur
GarpurGarpur  Fengur.Fengur  Nauma-1Nauma
VisirNoiGoliat
HindBjørkFluga
IMG_9442_2013_ ©_flintfoto.dk

Bjartur, Flygas føl fra 2013

Her er flere billeder af hestene…

Den islandske hest har udover de almindelige gangarter,  skridt,  trav  og  galop, også  tølt, og mange heste har også pas. Man skelner derfor mellem 4-gængere og 5-gængere.

Pas  er en væddeløbs- og konkurrencegangart, der ikke bruges i fritidsridning.

Tølten  er en firtaktet gangart, hvor hesten sætter et ben i jorden ad gangen. Dette gør, at hesten ikke bevæger ryggen ret meget, og gangarten er derfor meget behagelig for rytteren.

Derudover er den islandske hest utrolig terrængående, dvs. sikker på benene også i kuperet terræn og på ujævnt underlag. Dette gør hesten meget velegnet til ridning i naturen.

Bjartur i oktober 2013

Bjartur i oktober 2013

Det er stærke og robuste små heste, der uden problemer bærer en voksen mand på op til hundrede kilo over længere strækninger. De største og stærkeste kan klare helt op til 100 kilo. Generelt har disse heste et meget roligt og godmodigt sind.

Alle vore heste er af høj kvalitet.  Vi har heste, der er velegnede til begyndere, men også heste til dem, der har ride erfaring og gerne vil have flere udfordringer.  Alle vores heste er venlige, har tillid til mennesker, og først og fremmest er det gode tøltere, der gider gå frem. Selv om du ikke har prøvet at tølte før og ikke rigtig ved, hvordan man får en hest i tølt, skal du nok få massere af tølt på turen. Nogle af vores heste er trænet i at være håndhest, hvilket betyder, at man kan komme med som ”passiv rytter”, hvor en guide styrer hesten for dig – alt hvad du skal gøre er at slappe af og nyde at blive båret. Små børn og nervøse ryttere kan på denne måde komme med ud at ride i naturen. Der kan også lejes heste til trække ture med mindre børn.


Dorte træner Haleggur.

Vi skaffer flere heste ved at købe rå ungheste, som Dorte tilrider og vi bruger i turridningen et par års tid, hvorefter de sælgers. Så købes ny ungheste.  Ind imellem laver vi aftaler med folk om gratis tilridning af en unghest, mod at få lov til at bruge den i turridningen en sommersæson.

Herudover har vi nogle venner, der er løsere tilknyttet østrup Turrridning. Det betyder, at hvis vi skal bruge mange heste på en tur, låner de deres rideheste ud, mod betaling. På den måde sikres, at det altid er heste af høj kvalitet, der er til rådighed for kunderne.

Islænderne er små, stærke heste, men for at sikre at de kan holde i mange år, så  har vi en vægtgrænse for ryttere på 90 kg.